پایه ها

پایه ها

پایه های تحصیلی

این مدرسه از سال 2012 با ارائه ی اولین کلاس فارسی خود در پایه ی اول فعالیت خود را آغازنمود و در حال حاضر پس از گذر هفت سال، کلاس های خود را در پایه های اول تا پنجم ارائه می دهد. (در حال حاضر کلاس های خود را در پایه های پیش دبستانی ، اول تا پنجم ارایه می دهد.) با وجود آنکه هدف زیربنا و کلی در کلیه ی پایه ها ی آموزشی آشنایی و توانایی برقراری ارتباطات کلامی به زبان فارسی و نیز ایجاد نوعی صمیمیت و ارتباط روحی با فرهنگ اصیل ایرانی می باشد، در هر پایه به طورخاص هدفهای کوچکتری دنبال می گردد تا دستیابی به این هدفها راه را جهت وصول به هدف کلی و نهایی هموارتر نمایند.

پیش دبستانی

در این پایه که برای کودکان 4 تا 5 سال در نظر گرفته شده است، تمامی فعالیت های آموزشی در قالب بازی ، شعر ، ترانه های شاد کودکانه، قصه گویی و داستان پردازی و بازی های ایرانی کودکانه، نمایش های عروسکی  نتظیم گشته اشت .

 هدف  در این پایه، ایجاد فضای آموزشی شاد و غیر رسمی  است تا کودکان علاوه بر لذت بردن از فعالیتهای سر گرم کننده ی متناسب با سن خود، به طور غیر مستقیم در جریان آموزش زبان فارسی نیز قرار گرفته و زمینه ی آمادگی آنها جهت برخورداری از آموزش خواندن و نوشتن در قالب اصولی و صحیح آن در پایه اول ابتدایی و در سن 6 سالگی فراهم آید.

اول فارسی

در پایه ی اول که برای کودکان 6 سال و بالاتر در نطر گرفته شده است، آشنایی کودکان با واج ها و آوا های فارسی ، حروف الفبا و ترکیب حروف الفبا و در ادامه توانایی نوشتن و خواندن به زبان فارسی در آنها پایه گذاری شده و به تدریج توان آنها از درک متون ساده ی فارسی و نیز مهارت گفتاری آنها به زبان فارسی تقویت می گردد.

زبان آموزان کودک در این پایه، توانایی نوشتن جملات ساده ی ابتدایی را یافته و در خواندن متن های ساده ی فارسی متناسب با حروف آموزش دیده به مرور بسیارتوانمند می شوند. طبیعتا در این پایه حتی زبان آموزانی که با میزان بسیار اندک و ناچیز از اندوخته ی زبان فارسی، به تدریج در جریان آموزش به میزان دانش زبان فارسی آنها و توانایی آنها به برقراری ارتباط از طریق این زبان افزوده تر می گردد.

دوم فارسی

زبان آموزان کودک با اتمام پایه اول فارسی با حضور در پایه دوم علاوه بر افزایش دامنه ی واژگان فارسی و درک و فهم بیشتر از متن هایی که می خوانند و یا می شنوند توانایی ارتیاط با زبان فارسی در هر چهار مهارت گفتاری و شنیداری و کلامی و نوشتار بیشتر و بهتر می گردد.  مهارت نوشتاری که در حوزه ی زبان آموزی شاید بتوان گفت  زبان آموز را بیش از سایر حوزه های زبان آموزی به چالش می کشد، درپایه دوم  می بایست به سطح قابل قبولی متناسب  با این پایه برسد. زبان آموز پایه دوم در انتهای دوره، از توانایی نوشتن یک  یا دو پاراگراف یا بند در رابطه با یک موضوع برخوردار می شود.

در این پایه از طریق متون ارزشمند برگرفته از شاهکارهای ادب فارسی که برای این سطح بازگویی و دویاره نویسی شده اند، زبان آموزان با ادبیات ارزشمند فارسی آشنا شده و علاوه بر ارتباط نزدیگتر با فرهنگ ایرانی و سنت های آریایی ، با بزرگان عرصه ی شعر و ادبیات فارسی نیزحتی درحد شنیدن نام آنان و چکیده ای از فعالیتهای ماندگار آنها، پایه های ارتباطی افتخار آمیز با این بخش از ارزش های فرهنگی ایران زمین، در آنها بنا شده و به تدریج تقویت می گردد.

سوم تا پنجم فارسی

زبان آموز پایه سوم اینک علاوه برمیزان قابل توجهی از اندوخته ی  دانش زبان فارسی در قالب کلمات بیشتر و آشنایی با میزان قابل توجهی از اصطلاحات رایج در این زبان، توانایی بیشتری در نگارش  به زبان فارسی دست یافته و تا حد قابل توجهی  توانایی انتقال افکار و دانسته های ذهنی خود دررابطه با موصوعی را به روی کاغذ در قالب جملات مرتبط به لحاط معنایی دارد.

در پایه سوم علاوه بر گسترده تر شدن دامنه واژگان فارسی و تقویت قدرت نگارش و  آشنایی بیشتر با بزرگان شعر و ادب فارسی، زبان آموزان کودک در حد قابل توجهی نیز قادر به برقراری ارتباط کلامی به زبان فارسی می باشند.

پایه های چهارم و پنجم

در این دو پایه نیز متناسب با هر پایه، اهداف آموزشی همچنان  تقویت مهارت های چهار گانه ی زبان آموزان را در سایه ی استفاده از متون ارزشمند شعر و ادب فارسی بزرگان سده های پیشین و همچنین برخی  آثار ارزشمند معاصردنبال می کنند.

از جمله اهداف این دو پایه تقویت قدرت نگارش دانش آموزان در قالب انشا نویسی و یا نوشته های توصیفی، داستانی، گزارش نویسی و سایر سبک های متناسب با این پایه می باشد.

بدیهیست در هر یک از این دو پایه، زبان آموزان کودک که متناسب با رشد سنی، به قدرت تفکر و تحلیل بیشتری دست یافته اند، با اشتیاق و احساس مسیولیت عمیقتری  علاقمند به دانستن هر چه بیشتر از بزرگان شعر و ادب فارسی، ارزش های ملی و فرهنگی می باشند و در متون آموزشی خود به دنبال دانسته های بیشتری را جع به فرهنگ و سنن سرزمین مادری می گردند و احساس افتخار و غرور را می توان درنوع پرسش ها و سعی آنها در انتقال دانسته های خود در باره ی فرهنگ سرزمین مادری به دوستان و همسالان و آموزگاران غیر ایرانی خود احساس کرد.